نحوه راهاندازی VPS یا راهاندازی سرور مجازی از جمله نکاتی است که پیش از خرید سرور مجازی، حتماً باید به آن توجه داشته باشید و آموزشهای آن را پشت سر بگذارید. زمانی که بخواهید سایت آنلاینی داشته باشید یا کسب و کار خودتان را بر روی فضای مجازی آنلاین قرار دهید باید زیربنای آن را نیز قدم به قدم طی کنید.
بسیاری از کسب و کارها که اکنون به موفقیت رسیدهاند ابتدای کار خودشان را از یک هاسته اشتراکی شروع کردهاند. اینان در هاست اشتراکی زیربنای خودشان را تقویت کرده و بعد از اینکه حجم بازدید کنندهها افزایش پیدا کرد و سایت به امکانات و قابلیتهای بیشتری نیاز داشت به فکر ارتقای سرور بودند. هاستهای اشتراکی معمولاً اینگونه است که یک سرور در اختیار چند کاربر و سایت قرار میگیرد و از سرعت بسیار پایینی برخوردار است.
زمانی که تعداد بازدید کنندگان یک سایت بیشتر میشود برای اینکه موفقیتهای گستردهتری به دست بیاورد، باید به فکر خرید سرور مجازی باشید؛ زیرا یکی از نکات بسیار مهمی که باید در سئو سایت رعایت شود سرعت سایت میباشد. در هاستهای اشتراکی انتظار سرعت زیادی نداشته باشید. برای اینکه سایتی با سرعت بهینه به دست بیاورید حتماً باید به فکر خرید VPS باشید. در این مقاله از پارس آپتایم قصد داریم درباره نحوه راهاندازی VPS یا راهاندازی سرور مجازی با شما گفتگو کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
خرید سرور مجازی
این امکان در پارس آپتایم، برای شما فراهم شده است که بتوانید با قیمت مناسب، هاست اختصاصی برای سایت یا پلتفرم آنلاین خودتان خریداری کنید. زمانی که سرور مجازی خریداری میشود، پنلی کامل و مستقل در اختیار کاربران قرار میگیرد و آنها میتوانند تغییرات گستردهای را در هاست خودشان به وجود بیاورند. در سرور مجازی منابع و امکانات فقط در اختیار یک سایت و کسب و کار قرار میگیرد. به عبارتی شما میتوانید آزادانه از منابع CPU، RAM و هارد استفاده کنید.
امروزه در دنیای فناوری و شبکههای کامپیوتر، پیشرفتهای بسیار چشمگیری را مشاهده میکنیم. مباحثی مانند هاستینگ، سرور مجازی و سرور اختصاصی نیز از جمله مواردی هستند که روز به روز پیشرفت کردهاند. برای اینکه بتوانید مدیریت خوبی داشته باشید و عملکرد مناسبی را برای کسب و کار خودتان به وجود بیاورید پیش از هر کاری دانش فنی خودتان را تقویت کنید.
برای کسب و کارهای نوپا، که به تازگی فعالیت خودشان را آغاز کردهاند و تعداد بازدید کننده کمی دارند، هاست اشتراکی مناسب است. اما بعد از گذشت زمان، نیازمند هاست و سرور مجازی هستند. در کنار این کسب و کارها، بسیاری از کسب و کارها و پلتفرمهای آنلاین در همان قدم اول برای اجرایی شدن، نیازمند امکانات و قابلیتهای بیشتری هستند و برای کنترل و مدیریت بهتر به سرور مجازی نیاز دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر مقالهی بهترین سایت برای خرید سرور مجازی را مطالعه بفرمایید.
ویژگیهای سرور مجازی
در سرور مجازی، برخلاف هاست اشتراکی، منابعی که مورد نیاز است، مانند حافظه، ظرفیت ذخیره سازی، هارد دیسک، قدرت پردازش، دسترسی به شبکه و سایر ویژگیها، به صورت اختصاصی برای یک سرور استفاده میشود. در صورتی که در هاست اشتراکی، چندین مشتری از یک سرور استفاده میکنند و میزان ترافیک و استفاده از منابع توسط همسایههای مجاور، بر روی وب سایت شما نیز تاثیر است.
تمامی وب سایتهای معروف و محبوب در میان کاربران، که سرعت بسیار بالایی دارند و از تعداد بازدیدکنندگان زیادی نیز برخوردار هستند، دارای سرور مجازی میباشند. زمانی را تصور کنید که وب سایتی به صورت همزمان هزاران کاربر آنلاین دارد؛ برای اینکه این وب سایت بتواند به حیات خودش ادامه دهد باید سرور مجازی داشته باشد.
مراحل و نحوه راهاندازی VPS
در ادامه چگونگی راهاندازی سرور مجازی را برایتان ارائه میدهیم. به طور کلی مراحلی وجود دارد که طی کردن آنها، قدم به قدم، به شما کمک میکند با استفاده از دانش فنی خود، بتوانید عملکرد بهتری را برای سایت و کسب و کارتان به وجود بیاوردید.
ضرورت پیکربندی سرور مجازی
شاید تجربه خرید هاست اشتراکی را داشته باشید، زمانی که شما در یک شرکت هاستینگ ثبت نام میکنید و حساب کاربری ایجاد میکنید و هاست اشتراکی میخرید؛ بلافاصله بعد از خرید، پنل کاربری برایتان فعال میشود. در هاست اشتراکی، هاستینگ تمامی نرمافزارهایی را که شما نیاز دارید به صورت مدیریت شده برایتان نصب کرده است. اما با این حال دسترسی شما به منابع محدود است و باعث میشود که به صورت اشتراکی از آنها استفاده کنید. هاستینگ در هاست اشتراکی، هر چیزی را که نیاز دارید در اختیار شما قرار میدهد و در واقع هاست شما پیکربندی است اما در خرید سرور مجازی موضوع فرق میکند.
هنگام راه اندازی وی پی اس، تمامی منابع سرور در اختیار شما قرار میگیرد و ممکن است شرکت هاستینگ فقط نرمافزارهای پایه مانند Apache یا Nginx را نصب کرده باشد. در صورتی که این نرمافزارها بر روی سرور شما نصب شده باشند یا حتی نصب نشده باشند، شما برای پیکربندی و راهاندازی سرور مجازی باید مراحلی را طی کنید که در ادامه به آنها اشاره میکنید.
ارتقا دانش فنی در نحوه راهاندازی VPS
پیش از راهاندازی ویپیاس، شما باید بدانید که چه زمانی میخواهید با VPS شروع به کار کنید، حتماً پیش از شروع به کار، چگونگی اتصال به آن و چگونگی صدور دستورات به سرور را یاد بگیرید. برای اینکه در زمان خودتان صرفهجویی کنید و بهترین عملکرد را برای سایت و کسب و کارتان به دست بیاورید باید چگونگی نصب نرمافزارها و اجرای به روز رسانیها را یاد بگیرید. نکتهی مهم دیگر، چگونگی پیکربندی حسابهای کاربری جدید میباشد. راهاندازی فایروال نیز از جمله مواردی است که در راهاندازی سرور مجازی نباید از آن غفلت کنید.
نحوه راهاندازی VPS گام به گام
در راهاندازی سرور مجازی گامهایی را برایتان ارائه میدهیم که قدم به قدم آنها را طی کرده و بهترین عملکرد را برای سرور مجازی به وجود بیاورید. قدم به قدم با پارس آپتایم همراه باشید.
گام اول؛ نصب و به روز رسانی سیستم عامل
در مراحل آماده سازی سرور مجازی، به سیستم عامل خودتان وارد میشوید. اگر سیستم عامل مبتنی بر یونیکس یا لینوکس باشد میتوانید به صورت مستقیم و با استفاده از Command Line به سرور خودتان دسترسی داشته باشید. زمانی که اقدام به خرید سرور مجازی میکنید، در گام اول برای راهاندازی سرور مجازی باید سیستم عامل نصب کنید. در واقع سیستم عامل بستری است که برای میزبانی سرور مجازی لازم میباشد.
انتخاب نوع سیستم عامل محدودیتی ندارد و شما میتوانید از میان سیستم عاملهای (OS) CentOS یا Fedora یا Ubuntu یا Windows OS یک سیستم عامل را انتخاب و آن را نصب کنید. آنچه که به شما در انتخاب سیستم عامل سرور مجازی کمک میکند نوع کسب و کارتان و نیازهایی است که شما میخواهید با استفاده از سرور آنها را برطرف کنید. با توجه به نوع کسب و کار و نیاز خودتان میتوانید سیستم عامل مناسبی انتخاب کنید.
سیستم عامل را آپدیت کنید
بعد از نصب سیستم عامل از آپدیت و به روز بودن سیستم عامل اطمینان حاصل کنید. حتماً باید سیستم عامل را به جدیدترین نسخه آن آپدیت کنید.
اگر سیستم عامل مورد نظر مبتنی بر ویندوز است. شما باید ابتدا یک SSH Client را نصب کنید. در میان SSH Clientهای مختلف، انتخاب Bitvise در اولویت قرار دارد؛ زیرا از نظر ظاهر مشابه با ویندوز است کار کردن با آن آسان میباشد.
گام دوم؛ وب سرور نصب کنید.
بعد از نصب سیستم عامل، مرحله و گام مهمی که باید انجام دهید نصب وب سرور Apache یا Nginx میباشد. شاید تاکنون تجربه کار کردن با آپاچی را داشتهاید. شاید کامپیوتر شخصی خودتان را نیز به سرور شخصی و محلی تبدیل کرده باشید. اگر تجربه این کار را داشته باشید نصب آپاچی برایتان کاملاً آسان است.
وب سرور آپاچی در میان کاربران و سرورهای مجازی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است؛ زیرا امکانات و قابلیتهای بسیار زیادی را برایتان فراهم میکند؛ به همین دلیل است که این وب سرور به پلتفرمی محبوب برای کانفینگ وب سایتها تبدیل شده است. در صورتی که تمایلی به نصب آپاچی نداشتید میتوانید از وب سرور NGINX استفاده کنید.
این وب سرور، اپن سورس و رایگان است و میتواند کارایی بسیار بالایی را در اختیارتان قرار دهد. میزان مصرف حافظه در این وب سرور بسیار کم است.
گام سوم؛ سرور پایگاه داده نصب کنید
در گام سوم باید سرور mysql server که یک سرور پایگاه داده است نصب کنید. در صورت نصب این سرور، شما میتوانید پایگاهی برای ذخیرهسازی اطلاعات وبلاگ وب سایت و برنامههای مورد نظر داشته باشید. حتی در صورت از دست رفتن اطلاعات آنها را بازیابی کنید.
گام چهارم؛ زبان برنامه نویسی سمت سرور نصب کنید
در این گام شما باید Hypertext Preprocessor را نصب کنید که به صورت خلاصه php خوانده میشود. php زبان برنامه نویسی سمت سرور است. بسیاری از برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب سایت به صورت اپن سورس و رایگان از آن استفاده میکنند. برای تولید صفحات وب پویا و ایستا و استفاده از کدهای hdml، نصب زبان برنامه نویسی php لازم است.
گام پنجم؛ دی ان اس سرور نصب
در مرحله بعدی شما باید dns سرور نصب کنید. پرکاربردترین دی ان اسها، dns Bind DNS server میباشد. مزیت دیاناس در وب سرور این است که میتواند به عنوان ابزاری استفاده شود که نام دامنه را به آدرس آی پی و آدرس آی پی را به نام دامنه تبدیل میکند.
گام ششم؛ پروتکل انتقال فایل نصب کنید
در مرحله بعدی شما باید FTP را نصب کنید. پروتکل ftp برای انتقال فایلها استفاده میشود و یک پروتکل شبکه است. فرقی نمیکند سیستم عامل مورد نظر شما یونیکس یا لینوکس باشد، پروتکل اف تی پی میتواند برای انتقال فایل در شبکه مورد استفاده قرار بگیرد.
دسترسی به سایت در نحوه راهاندازی VPS
شما برای اینکه به وب سایت خودتان دسترسی داشته باشید میتوانید از راههای مختلف استفاده کنید. استفاده از مرورگر تنها یکی از این راهها هست. پروتکل انتقال فایل یا ftp از جمله سایر روشها است که با استفاده از آن میتوانید فایلهای مورد نظر خودتان را بر روی سرور مجازی آپلود کنید. امکان دانلود یا ویرایش فایلها نیز در این پروتکل وجود دارد.
علاوه بر اف تی پی شما میتوانید از پوسته امن یا SSH نیز استفاده کنید. با این روش امکان ارسال دستورات به سرور وجود دارد. شما میتوانید با استفاده از این پوسته امن، به سرور دسترسی داشته باشید. با استفاده از این پروتکل امنیت وب سایت خودتان را نیز تضمین کردهاید.
گام هفتم؛ امنیت سرور مجازی را بررسی کنید.
تا رسیدن به مرحلهی ششم، شما بسیاری از کارهای نحوه راهاندازی سرور مجازی را انجام دادهاید و فقط چند مرحله انتهایی باقی مانده است. توصیه میکنیم برای اینکه امنیت سرور مجازی خودتان را تقویت کنید لزوماً از پسوردهای قدرتمند استفاده کنید.
رمز عبور مناسب انتخاب گنید
هیچگاه رمز عبور ساده استفاده نکنید و از رمزگذاریهای سخت و پیچیده که شامل کاراکترهای خاص و اعداد است، بهره بگیرید. رمز عبور شما حتماً باید ترکیبی از اعداد و حروف باشد و تعداد آنها نیز بیشتر از ۸ کاراکتر باشد. علاوه بر انتخاب رمز قدرتمند، توصیه میکنیم که به صورت دورهای رمز عبور را تغییر دهید.
فایروال نصب کنید
عامل دیگری که در امنیت سرور مجازی موثر است، نصب یک فایروال میباشد. باید متناسب با میزبان، فایروال مناسبی را نصب کنید تا بتواند دسترسیهای غیرمجاز را کنترل کنید. اگر از سیستم عامل لینوکس بهره گرفتهاید در سرور مجازی خود iptables را نصب کنید.
غیر فعال کردن ابزارهای غیر ضروی
همانطور که پیشتر گفتیم در سرور مجازی امکانات و قابلیتهای بسیار گستردهای در اختیار شما قرار میگیرد که شاید از بسیاری از آنها استفاده نکنید و به گونهای است که برایتان غیر ضروری است. برای امنیت بهتر سرور مجازی، توصیه میکنیم که ابزارها و امکاناتی که نیاز ندارید را غیر فعال کنید. ممکن است از میان قابلیتهای بلوتوث، hidd، cup، yum-updatesd، ypbind، nfs، snmpd، saslauthd، netfs، gpm، pcm مواردی باشند که شما به آنها نیازی ندارید. همچنین برای امنیت بهتر توصیه میکنیم که SELinux را به صورت غیر فعال قرار دهید
گام آخر سیستم مدیریت محتوا نصب کنید
در مرحلهی آخر شما میتوانید سایت خودتان را به صورت کدنویسی یا با استفاده از سیستم مدیریت محتوا آنلاین کنید و محتواهای مورد نظر خودتان را انتقال دهید. سیستم مدیریت محتواهای مختلفی مانند وردپرس هستند که میتوانند به صورت اپن سورس ابزار مناسبی را در اختیار شما قرار دهند.
در این مقاله از پارس آپتایم در تلاش بودیم شما را با نحوه راهاندازی VPS یا راهاندازی سرور مجازی آشنا کنیم. پیش از هر کاری توصیه میکنیم که ابتدا با کنترل پنلی که برای مدیریت سرور در اختیار شما قرار میگیرد آشنا شوید و چگونگی مدیریت سرور مجازی را بیاموزید. همچنین باید با مراحل نصب نرمافزارهای مختلف نیز آشنا باشید. اگر قصد خرید سرور مجازی یا راهاندازی ویپیاس را دارید حتماً با مشاوران پارس آپتایم در تماس باشید. شما میتوانید علاوه بر مشاوره رایگان مدیریت بهینه و عملکردی قدرتمند برای وب سایت خودتان راهاندازی کنید.