میزبانی سرور چیست؟ میزبانی سرور مجازی یا VPS چیست؟ در این مقاله قصد داریم به صورت جامع و کامل، به این دو سوال پاسخ دهیم. اگر قصد خرید میزبانی سرور دارید؟ یا به دنبال وب هاستینگ مناسب و معتبر هستید حتماً تا پایان مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله از پارس آپتایم در تلاش هستیم به تمامی سوالات شما پاسخ داده و راهنمای کاملی در مورد میزبانی سرور در اختیار شما قرار دهیم.
تعریف میزبانی سرور
در تعریفی ساده، منظور از میزبانی سرور فراهم ساختن فضایی است که کاربران میتوانند فایلهای وبلاگ خودشان را در آن قرار دهند. تمامی کاربران، برای اینکه کسب و کار خودشان را در بستر آنلاین، در اختیار همگان قرار دهند، لازم دارند که بعد از ثبت دامنهی مورد نظر خودشان، منبعی برای نمایش اطلاعاتشان نیز تهیه کنند.
میزبانی وب برای هر کسب و کار یا پلتفرم آنلاینی همچون دفتر شرکتها یا مغازههایی است که به صورت فیزیکی وجود دارد. در واقع شما باید به دنبال مکان و منبعی باشید که اطلاعات خودتان را در آن قرار دهید. در دنیای اینترنت به مکانی که برای راهاندازی کسب و کار مورد نیاز است، سرور، هاست و سرویس میزبانی گفته میشود.
تفاوتی ندارد شما میخواهید یک صفحه ساده و ایستا برای کاربرانتان نمایش دهید یا قصد دارید سایتی داینامیک و حرفهای با گالریهای بینظیر راهاندازی کنید در هر صورت شما باید به فکر میزبانی وب باشید.
ضرورت میزبانی وب یا هاستینگ؟
بسیاری از افراد، در فضای مجازی، که قصد فعالیت تجاری یا کسب و کار آنلاین دارند، برای راه اندازی کسب و کار و پلتفرم آنلاین خودشان باید انواع هاستها، میزبانی وب و هاستینگ را بشناسند.
هاستینگ چیست؟
هاستینگ، شرکت و سازمانی میباشد که خدمات میزبانی وب را به شما ارائه میدهد. در واقع شما فضای ذخیرهسازی اطلاعات و میزبانی دادههای خودتان را از این شرکت اجاره میکنید. با خرید هاست از شرکت هاستینگ معتبر، شما به منابع مختلفی دسترسی دارید که امکان بارگذاری سریع و ایمن اطلاعات و دادهها را برای وب سایت شما فراهم میکند.
اگر بخواهید کسب و کار آنلاین داشته باشید و سایتی آنلاین راهاندازی کنید باید اطلاعاتی مانند فایل، عکس و ویدیو و هر چیزی که به کسب و کار شما مربوط میشود را به راحتی، با قابلیت ذخیره سازی برای کاربران، فراهم کنید. هاستینگ فضا را برای ذخیره دادهها در اختیار شما قرار میدهد.
شرکتهای هاستینگ مختلفی در بازار وجود دارد که هر کدام از آنها دارای مزایا و محدودیتهایی هستند پیش از خرید هاست و میزبانی وب حتماً توصیه میکنیم که بهترین شرکت هاستینگ را شناخته و به فاکتورهایی که باعث میشود بهترین سایتهای خرید سرور مجازی خارج توجه داشته باشید. اگر انتظار دارید که سایت شما عملکرد و سرعت بینظیری داشته باشد و در کوتاهترین زمان ممکن در دسترس باشد به دنبال میزبانی وب با کیفیت باشید.
انواع هاست
شرکتهای هاستینگ بر اساس عوامل مختلفی مانند حجم دیسک و پهنای باند، پلانهای هاستینگ مختلفی را با قیمت متفاوت در اختیار شما قرار میدهند. برای سفارش و خرید هر پلان میزبانی سرور یا هاستینگ، باید مقدار فضایی را که نیاز دارید مشخص کنید. در خرید هاست مورد نظر، فضای دیسک در اختیار شما قرار میگیرد این فضا بخشی از هارد کامپیوتر سرور است.
سرور هاست چیست؟
سرور هاست برنامهای میباشد که بر روی یک کامپیوتر قدرتمند نصب شده است. معمولاً این کامپیوترها در دیتا سنترها قرار میگیرند و همواره به اینترنت پرسرعت متصل هستند. وقتی شما وب سایتی راهاندازی میکنید مجموعهای از فایلهای خودتان را در بخشی از فضای هارد این کامپیوتر قرار میدهید. در هر بار، با استفاده از اینترنت، اطلاعات فراخوانی و در معرض دید بازدید کنندگان قرار میگیرد.
میزبانی سرور چیست؟
میزبانی سرور یک سرویس فناوری اطلاعات است که به طور معمول توسط یک سرویس دهنده که در نقاط مختلف فیزیکی قرار دارد به عنوان میزبان یک سایت برای کاربران ارائه میشود.
برای میزبانی سرور و راهاندازی هاستینگ نرمافزارهایی بر روی کامپیوترهای قدرتمند، که در مرکز داده و دیتا سنترها قرار دارند، نصب میشود. این کامپیوترها همواره به اینترنت پرسرعت متصل هستند.
اگر در شروع کسب و کار خودتان هستید توصیه میکنیم که با میزان حجم دیسک متوسط یا کم شروع کنید و پس از اینکه سایت خودتان را راهاندازی و به مرحله ترافیک بالا رسیدید به دنبال ارتقای سرور باشید.
سرور مجازی یا VPS چیست؟
VPS یا سرور مجازی مخفف عبارت Virtual Private Server میباشد. پیش از اینکه بخواهیم به این سوال که سرور مجازی چیست؟ پاسخ دهیم باید بدانید سرور چیست؟
سرور کامپیوتری قدرتمند است که میتواند تمامی فایلها و اطلاعات وب سایت شما را ذخیره سازی و برای هر بینندهای بارگذاری کند. در واقع هر کسی که آدرس دامنه شما را وارد کند، سرور، اطلاعات لازم را فرستاده و دادههای سایتتان را برایش نمایش میدهد.
مجازیسازی در سرور مجازی چیست؟
در سرور مجازی از تکنولوژی مجازیسازی استفاده میشود. همانطور که از نام سرور مجازی مشخص است مجازیسازی به معنای ساختن یک نسخه مجازی در مقابل نسخه واقعی میباشد. در واقع در سرور مجازی، بر خلاف حالت معمول که چند سختافزار مستقل برای هر سرور اختصاص داده میشود، در سرور مجازی یک سختافزار قدرتمند را با استفاده از نرمازار به چند سرور شبیه سازی میشود.
در VPS یا سرور مجازی بر روی یک سخت افزار یا یک سرور فیزیکی اختصاصی، چند سرور جدا وجود دارد که سیستم عامل مستقل دارند و حتی ممکن است منابع آنها از نظر رم، cpu و سایر دیتاها با یکدیگر متفاوت باشد.
حال که دانستید VPS یا سرور مجازی چیست؟ به این سوال پاسخ میدهیم که سرور مجازی چگونه کار میکند؟
سرور مجازی چگونه کار میکند؟
در سرور مجازی، چندین کاربر از یک سرور استفاده میکنند اما سیستم عامل، منابع، رم و سایر دیتاهای آنها با یکدیگر جدا میباشد؛ به همین دلیل در سرورهای مجازی هیچ منبعی بر روی منبع دیگر تاثیرگذار نیست. شما میتوانید مستقلاً بر روی سرعت یا امنیت سایت خودتان کار کنید بدون اینکه نگران سایر سرورها و منابع باشید.
در واقع باید گفت که سرور مجازی میتواند امکانات و قابلیتهای یک سرور خصوصی را در اختیار شما قرار دهد؛ با این حال هزینهای که برای آن میپردازید حالت اشتراکی دارد. در سرور مجازی، تصور کنید که شما در یک آپارتمان که در یک مجتمع قرار گرفته است زندگی میکنید. شما و همسایههایتان در کنار هم در این مجتمع حکم سرور فیزیکی را دارید. هر کدام از شما فضای امن و اختصاصی خودشان و هر کدام واحد جداگانهای دارند.
کاربردهای سرور مجازی VPS
سرور مجازی یا VPS برای کاربردها و کارکردهای مختلفی استفاده میشود. بسیاری از شرکتهای هاستینگ با هدف ارائه خدمات مختلف، سرور مجازی در اختیار کاربران قرار میدهند. اگر سایتی دارید که ترافیک نسبتاً بالایی دارد و به مرحلهای از رشد رسیده است که باید منابع زیادی برای آن تهیه کنید خرید سرور مجازی به صرفه است. از دیگر کاربردهای سرور مجازی میتوان به راهاندازی سرور گیم اشاره کرد. همچنین بسیاری از برنامه نویسها برای تست کردن کدهای خودشان از سرور مجازی استفاده میکنند.
کاربرد دیگری که سرور مجازی دارد برای تریدرها میباشد. اینان برای اینکه IP ایران را پنهان کنند و برای دیوایس خودشان IP ثابت و متفاوتی استفاده کنند از سرور مجازی بهره میگیرند.
برای بسیاری از سایتها و پلتفرمهای آنلاین سرور مجازی گزینه عالی است که باعث میشود کسب و کار آنها با سرعت باورنکردنی رشد کند. با این حال در ادامه مزایا و معایب VPS یا سرور مجازی را برایتان معرفی میکنیم تا بتوانید با در کنار هم قرار دادن آنها بهترین تصمیم را برای کسب و کار خودتان بگیرید.
مزیتهای خرید سرور مجازی یا VPS
به طور کلی اگر بخواهیم سرور مجازی را با هاست اشتراکی مقایسه کنیم باید بگوییم که سرور مجازی سریعتر و قابل اعتمادتر است. ازسوی دیگر اگر در هاست اشتراکی همسایههای شما که همان همسایههای سرور شما هستند ترافیک بالایی داشته باشند این موضوع بر روی سایت شما تاثیرگذار است. اما در سرور مجازی، ترافیک بالای سرورهای مجاور، هیچگونه تاثیری بر روی سایت شما ندارد.
با سرور مجازی امنیت را تجربه کنید…
موضوع دیگر در سرور مجازی، دیتابیس و امنیت فایلهای شما است. شما میتوانید با خیالی آسوده از سرور مجازی استفاده کنید و اطمینان داشته باشید که هیچ کسی به اطلاعات شما دسترسی ندارد.
مزیت دیگر سرورهای مجازی این است که به آسانی قابلیت ارتقا دارند. میتوانید در هر مرحلهای که کسب و کار شما نیازمند ارتقا داشت، رم، cpu، پهنای باند و فضای ذخیره سازی سرور را ارتقا دهید. میتوانید متناسب با نیاز خودتان بر روی سرور مجازی، نرمافزارهای خاصی را نصب یا اصلاح کنید.
هزینه خرید سرور مجازی
در کنار تمامی این مزایا، مهمترین مزیت این است که شما هزینهای مقرون به صرفه میپردازید اما امکانات گستردهای در اختیار شما قرار میگیرد. برای خرید سرور مجازی همراه با مشاوره رایگان با متخصصان آپتایم در ارتباط باشید.
معایب سرور مجازی VPS
برای سرور مجازی VPS هیچگونه عیبی نمیتوان گرفت اما نکاتی وجود دارد که غفلت از آنها باعث میشود شما به مشکل بخورید. نکته اول تنظیمات سرور است. حتماً باید تنظیمات سرور به درستی انجام شود تا امنیت سایتتان به خطر نیفتد. علاوه بر این، شما برای مدیریت این سرور باید در مقایسه با هاست اشتراکی، دانش فنی خودتان را افزایش دهید.
در این مقاله از پارس آپتایم با عنوان سرور میزبانی چیست؟ در تلاش بودیم به این سوال پاسخ دهیم که سرور میزبانی چیست؟ و سرور مجازی یا VPS چه مزایا و کارکردهایی دارد. شما میتوانید با مشاوران پارس آپتایم در تماس بوده و علاوه بر دریافت مشاوره رایگان بهترین میزبانی سرور را برای کسب و کار و پلتفرم آنلاین خودتان تهیه کنید. توصیه میکنیم برای شناخت بهترین سایت برای خرید سرور مجازی این مقاله را مطالعه نمایید.