Linux Mint چیست؟

Linux Mint چیست؟

Linux Mint چیست؟ پرسشی است که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم. اگر می‌خواهید بدانید لینوکس مینت چیست؟ تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

لینوکس مینت چیست؟

لینوکس مینت (Linux Mint) توزیع سیستم عامل os رایگان و منبع باز است که بر مبنای اوبنتو و دیبان بنا است و در ماشین‌های سازگار با  x-86 x-64 استفاده می‌شود. اگر بخواهیم سیستم عامل‌های محبوب خانگی را دسته‌بندی کنیم، لینوکس مینت در رده‌ی سوم قرار دارد. در واقع بعد از ویندوز مایکروسافت و سیستم عامل مک اپل، لینوکس مینت است که از محبوبیت زیادی در میان سیستم عامل‌های خانگی برخوردار است.

Linux Mint چیست؟

سهوت و زیبایی با لینوکس مینت

هدف طراحی لینوکس Linux Mint سهولت استفاده و کسب تجربه مناسب است. با وجود این قابلیت بر روی دسکتاپ پشتیبانی چند رسانه‌ای ارائه می‌شود. در میان انواع سیستم عامل‌های لینوکس، سیستم عامل لینوکس مینت آسان‌تر از سایر توزیع های لینوکس است. Linux Mint شامل نرم‌افزاری است که عملکرد آنلاین و پشتیبانی از محتوای چند رسانه‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

این توزیع از سوی جامعه پشتیبان لینوکس ارائه شده است و بر پایه Ubuntu یا Debian طراحی شده است. این سیستم عامل همواره گروه متغیری از اپلیکیشن‌های متن باز و رایگان ارائه می‌دهد.

 هدف Linux Mint چیست؟

 هدف از طراحی و ارائه لینوکس مینت ارائه‌ی سیستم عاملی است که علاوه بر مدرن بودن می‌تواند فضای کاربری زیبا و راحتی را در اختیار کاربران قرار دهد. در کنار تمامی این ویژگی‌ها نباید از قدرت بی‌نظیر این سیستم عامل چشم پوشی کنیم. این سیستم عامل کارکرد بسیار ساده‌ای دارد. لینوکس مینت از جمله معروف‌ترین توزیع‌های دسکتاپی محسوب می‌شود که تاکنون بیش از میلیون‌ها کاربر این سیستم عامل را نصب و از آن استفاده می‌کنند.

پشتیبانی انواع فایل‌ها

  یکی از مزیت‌های نصب و استفاده از Linux Mint این است که این سیستم عامل می‌تواند انواع فایل‌های چند رسانه‌ای را پشتیبانی کند. می‌توانید تیک زدن یک گزینه در محیط نصب را فعال کنید، بسیاری از نرم‌افزارها و codecهای مالتی مدیا را نصب کنید. پروژه لینوکس مینت از قدرت بسیار زیادی برخوردار است و نسخه‌ای از لینوکس محسوب می‌شود که تیم لینوکس مینت طراحی و آن را به بازار عرضه کرد.

تاریخچه Linux Mint

اگر بخواهیم در مورد تاریخچه Linux Mint اطلاعاتی ارائه دهیم باید بگوییم که نسخه بتای لینوکس مینت در سال ۲۰۰۶ منتشر و با نام Ada به بازار عرضه شد و بر پایه Kubuntu کار می‌کرد. این پروژه توسط Clément Lefèbvre به وجود آمد. بعد از نسخه بتا، ارائه نسخه Linux Mint 2 یا Barbara اولین نسخه‌ای بود که بر اساس کد بیس‌های Ubuntu به بازار عرضه شد.

نسخه ۳ لینوکس مینت

پروژه لینوکس مینت تا سالیان سال طرفداران بسیار کمی داشت اما با ارائه نسخه ۳ لینوکس مینت یعنی با ارائه Cassandra، طرفداران این سیستم عامل نیز رو به افزایش گذاشت و اکنون کاربران بسیار زیادی در سراسر جهان از این سیستم عامل بهره می‌گیرند.

توزیع لینوکس مینت برای کاربرانی که تازه از سیستم عامل لینوکس استفاده می‌کردند گزینه فوق العاده‌ای محسوب می‌شد؛ زیرا هدف این پروژه این بود که بتواند سیستم عامل زیبا، راحت و پرقدرتی را برای کاربران فراهم کند. اگر تاکنون تجربه کار کردن با سیستم عامل لینوکس را ندارید به راحتی می‌توانید از این توزیع استفاده و آن را به راحتی نصب کنید و از مزایای آن بهره بگیرید.

Linux Mint از چندین بسته نرم‌افزاری مختلف تشکیل شده است که مجوز اصلی آن GNU GPL، همراه با LGPL است. یکی از نکات بسیار مهمی که در این پروژه باید مورد توجه قرار بگیرد این است که لینوکس مینت برخی نرم‌افزارهای انحصاری همچون ادوبی فلش را نیز در اختیار شما قرار می‌دهد. امکان دسترسی به بخشی از کد هسته مینت وجود ندارد و به صورت باینری عرضه شده است و نمی‌توان به سورس آن دسترسی داشت. 

حامیان مالی لینوکس مینت

اهدا کنندگان، حامیان مالی و همکاران لینوکس مینت کسانی هستند که به صورت حقیقی و حقوقی، اقدام به نصب این توزیع لینوکس کرده‌اند. شرکت‌هایی که از لینوکس مینت نیز استفاده می‌کنند از جمله حامیان این سیستم عامل می‌باشند. کمک‌های مالی که از طرف کاربران ارائه می‌شود و تبلیغاتی که بر روی وبگاه صورت می‌گیرد، باعث شده است که لینوکس مینت رایگان و اپن سورس باقی بماند. در سپتامبر سال ۲۰۱۰ میلادی نگارش جدیدی از Linux Mint تحت عنوان LMDE ارائه شد که مستقیماً شاخه‌ای از لینوکس دبیان است.

ویژگی‌ها و قابلیت‌های  لینوکس مینت

حال که پاسخ این سوال را یافتید که Linux Mint چیست؟ بد نیست با ویژگی‌های لینوکس مینت نیز آشنا بشوید.  نسخه‌ای از این توزیع در سال ۲۰۱۰ ارائه شد که در این نگارش می‌توانستیم ویژگی غلطان را مشاهده کنیم. منظور این است که این نگارش به صورت پیوسته به روز می‌شود و نیازی به نصب مجدد برنامه‌ها ندارد.

دسترسی به برنامه‌ها

یکی از ویژگی‌هایی که باید در لینوکس مینت مورد توجه قرار بگیرد مسائل حق نشر است. به صورت پیش فرض نرم‌افزارهای مالکیتی حق نشر ندارند و امکان دسترسی آسان به آنها نیز به خاطر مسائل حقوقی وجود ندارد؛ اما بر روی لینوکس مینت می‌توانید بسیاری از کدک‌ها و پلاگین‌های مالکیتی مانند فلش ادوبی و MP3  را مشاهده کنید.

اولین نسخه رسمی سیستم عامل لینوکس مینت در سال ۲۰۱۶ منتشر شد که به نام Sarah به بازار عرضه شد. این نسخه تاکنون با سه ویرایش برای کاربران توضیح‌های لینوکسی خدمات و قابلیت‌های منحصر به فردی عرضه کرده است. شاید در ابتدا، کاربران زیادی از لینوکس مینت بهره نمی‌گرفتند اما امروزه نسخه Sarah از مینت مانند سایر سیستم عامل‌ها رقیب سختی است.

آنچه که تضمین کننده موفقیت لینوکس مینت بود این است که از همه Repositoryهایی که برای Ubuntu وجود داشت پشتیبانی می‌کرد؛ یعنی در استفاده از برنامه‌های نرم‌افزاری هیچ محدودیتی برای کاربران وجود نداشت.

قابلیت‌های Linux Mint در یک نگاه

انتخاب چگونگی دسکتاپ، نمایش تصاویر، نمایش اسناد و ویدیو، سازماندهی تصاویر، ابزار مدیریت به روز رسانی بهبود یافته، سیستم به روز رسانی ساده و سریع و… از جمله ویژگی‌های Linux Mint است. همچنین لینوکس مینت سیاست به روز رسانی ساده و صریحی دارد و پوسته کاملاً جدیدی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. شما می‌توانید از ظاهر تیره روشن و تصاویر پس زمینه جدید در این سیستم عامل بهره بگیرید.

در این مقاله از پارس آپتایم با عنوان Linux Mint چیست؟ در تلاش بودیم شما را با لینوکس مینت و ویژگی‌ها و تاریخچه آن آشنا کنیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید باشد.

مطالعه این مطالب را هم توصیه میکنیم

خدمات مورد نیاز شما را با کیفیتی که انتظار دارید و قیمتی که انتظار ندارید.

ست کردن مخازن ایرانی بر روی ابونتو 2

یکی از بزرگترین مشکلات کاربران سرورهای ubuntu که بر روی ایران میزبانی شده اند سر…
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
پارس آپتایم :: خرید سرورمجازی ، خرید هاست لینوکس و ویندوز و ثبت دامین از سال 2010